Ще помогнем с няколко идеи как да украсим стените и как да го направим лесно и с много вкус.

Уюта и завършеният вид на дома не зависи само от мебелите. А също и от цветовете, малките детайли и от акцентите на стените ни. Празните стени, които обикновено са с не малки площи, не излъчват топлота и не остава усещането, че помещението е обитаемо.

С аранжирането на картини, стикери, постери и дори декорации тип “направи си сам” може да се постигне стилен ефект, с който да впечатлите не само всеки гост, но и себе си.

Имаме огромното желание да Ви вдъхновим с няколко съвета и идеи, за да можете да го постигнете лесно и с вкус.

Как да украсим стените…

– Изберете коя стена в дневната, спалнята или офиса искате да акцентирате. Композицията от картини или декорация на нея ще привлича цялото внимание, така че Ви съветваме декорирането на останалите стени да е минимално.

Стикерите са евтин, но и красив начин за украса. Подберете ги в една основна тема или ги съчетайте с други декорации, за оригинален резултат.

– Не се притеснявайте, че много картини на една стена трябва да си отиват една с друга или да са еднакви по размер. Съчетаването на елементи, които на пръв поглед нямат нищо общо е похват за постигането на интересен и уникален интериор.

– Но пък можете да изберете и симетрията. Еднакви рамки или еднакви картини, в една и съща тематика оформят уютен кът, а да вложите въображение с останалите декорации и мебели в помещението.

– Очарователен дизайн се получава, когато се вложат само два или три цвята. Минималистичното решение за едноцветната основа, която оживява от контрастен, но нежен бежов цвят в този пример.

– Картините и постерите с флорални мотиви, ще подхождат не само на стените, но и на растенията присъстващи почти във всеки дом.

– Какво по-добро място на любимите ви цитати и мисли, ако не на стените! Те са чудесна идея за разнообразяване на интериора, придавайки му индивидуалност и възможност да ги виждате често.

– Декорирайте в кухнята или коридора без да харчите излишни пари, като използвате въображение с интересни идеи „направи си сам“

– Най-лесно е когато си изберете тема. Например, ако ваше увлечение е модата, нека декорацията да е посветена на нея.

– Без проблем можете да съчетаете картините с книги, свещи и други декорации, като ги подредите например върху лавици.

– Важно е да знаете, че един дом се събира с години, т.е. не бързайте да се заимате с всичко наведнъж. Събирайте неща, които ви впечатляват и с времето попълвайте колекцията си. По този начин декорацията Ви ще има дори и сантиментална стойност.

източници: интернет

Последвайте ни и във Facebook