великден

Един от най-хубавите пролетни празници Великден е след броени дни…

Затова ви предлагаме няколко лесни идеи, за декорацията на оригинални великденски яйца:

Панделки и ленти: 

Един от най-лесните начини, с много малко време и средства. Ще са необходими всякакви цветни ленти и панделки. С тях декорирайте яйцата, като ги навийте през средата. Яйцата могат дори да са небоядисани, но ще стане красиво и върху вече боядисаните яйца. Ако разполагате с повече време направете и залепете цветчета, мъниста, камъчета от стари бижута. Можете да ги сложите в кутийка или панерче, в импровизирано „гнездо“ или дори да ги вържете, като висящ гирлянд.

Декорация с хартия:

Необходимо Ви е повече време, но също е така лесно и оригинално. Трябва ви цветна хартия или салфетки с тематични картинки. С ножица изрежете цветчета, сърчица и всякакви формички, които ви идват наум и облепете с тях яйцата. Или нарежете салфетки на малки части и направете декупаж.

Фолио, плат, прежда или въжета: 

Ако имате алуминиево фолио, просто увийте яйцето с парчета от него. По-ефектни са дори, ако ги оставите незагладени. Крайчетата само ги прегънете. Но можете да получите интересен ефект и ако облепите яйце с ивици плат, като прегънете крайщата и залепите с лепило. По същият начин можете просто да навиете прежда или вестник и отново да залепите.

Рисуване с боички:

С помощта на гумичката на молив или с клечка за зъби можете да нарисувате каквото поискате. При този метод боята трябва да е по-гъста. С по-рядка боя и с помощта на гъба, можете да нарисувате цветя или кръгчета. За допълнителен блясък посипете с малко брокат, докато още е мокра боята или използвайте лак за нокти, след като изсъхне боята.

Великденски идеи за децата: 

Най-въодушевени от този празник са децата. Направете заедно с тях симпатични кошнички за яйца, от картон, цветна хартия или кори за яйца. Или дори забавни великденски яйца, които ще зарадват децата – с животни, любими герои и др.

Светли Великденски празници!

източник: интернет